Boerin Spanje

APK voor de auto

Het is alweer een jaar geleden dat de auto gekeurd is. De APK heet in Spanje ITV en gaat een beetje anders. Het keuringsbedrijf in Spanje is onafhankelijk. Dat houdt dus in dat ze alleen de keuring uitvoeren, niets repareren of herstellen. Dus slim als ik ben, haha, breng ik de auto altijd voor de ITV naar een garage om hem helemaal door te lichten. Een grote beurt kennen ze hier niet, en ze doen ook echt niets meer dan je zelf aangeeft. Vorig jaar bij de ITV zeiden ze dat de remmen wel aan de beurt zouden zijn dit jaar, dus bij de garage zei ik dat ze op de remmen moesten letten en de olie moesten vervangen en alles na moesten kijken. Een breed begrip, dat begrijp ik. Maar het is een garage waar ik al 5 jaar kom en al die tijd hetzelfde van ze verlang.

Bij het ophalen van de auto bleek dat de muizen een filter hadden genuttigd en was de olie vervangen. Prima, dus niets mis met de remmen of de banden. Dacht ik, dus. Gisteren bij de keuring bleek dat er een lamp stuk was en ik moest echt nieuwe achterbanden hebben. Verdorie. Dus meteen naar de garage terug, banden bestellen en vandaag terug naar de ITV. En nu kwam de auto wel door de keuring. Ik kan er dus weer een jaartje mee vooruit. 

Hoewel ik al vanaf het begin heb gezegd dat mijn auto niet geschikt is voor het landelijke leven en de daarbij behorende wegen, rijd ik nog steeds in mijn 11 jaar oude kanjer met inmiddels 218.000 km op de teller. En het is geen diesel. Dit jaar wil ik dus op zoek naar een vervangende auto, het liefste een busje waarin ik zelf grotere dingen kan vervoeren. Nadeel daarvan is dat bedrijfsauto’s twee keer per jaar naar de keuring moeten. Ik denk er nog maar even over na. 

6 gedachtes aan “APK voor de auto

 1. Bianco

  Wij zijn, vanuit Nederland, aan het kijken in Spanje voor Auto’s. Wat te denken van het merk Mahindra,en dan met name de Goa pick up. In Nederland is dit merk onbekend, maar ik zie testen langskomen, waarbij steevast deze pickup bovenin eindigt.

  En dat voor een nieuwprijs van rond de 24.000. Ik zeg daarbij niet dat je een nieuwe zou moeten kopen, maar ergens is daar toch wel een goede tweedehandse te vinden……

  1. Elysee Bericht auteur

   Hallo Bianco,

   Dank voor de tip. Ik zal het merk in de gaten houden. Wanneer is jullie emigratie?

 2. Bianco Kolk

  Wat mij betreft zo snel mogelijk, maar we zitten nog gebonden aan wat zaken. In de tweede helft van het jaar gaat het gebeuren. We gaan misschien eerder al even kijken in de buurt van Maella.

 3. Thea

  Ik heb er geen verstand van…maar zo’n truck is misschien ook wel handig!!

  Ik ben benieuwd, veel succes met zoeken!

  Groetjes Thea♥

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *