Na een langer verblijf in Nederland, wat dus heel erg goed beviel, ben ik al weer 3 weken terug op mijn finca. De zon schijnt en de nachten zijn niet meer zo koud. Overdag in de zon al ruim boven de 40 graden en in de camper loopt het in de middag ook op naar de 40. Best warm maar ook weer super genieten.
Vandaag is een speciale dag want Robbie viert zijn 6e verjaardag. Helaas geen vriendjes en vriendinnetjes op visite maar ik heb me wel gewaagd aan het maken van een appeltaart. Zonder oven. Ik kwam op het idee omdat ik nog een oud stokbrood had liggen en ook appels had die niet meer al te vers waren. Ik heb het stokbrood in water laten weken tot het een pap werd. Daarna 2 eieren, suiker en olie erbij. De pap in een koekenpan en daarop de partjes appel gelegd en nog wat suiker en kaneel erop gedaan. Langs de randen wat margarine om aanbranden te voorkomen. En nu staat het lekker te pruttelen met een deksel op de koekenpan.
Het resultaat ken ik dus nog niet maar met allemaal eetbare ingrediënten mag ik er toch vanuit gaan dat het best te eten zal zijn. Ik hou je op de hoogte.
Olijven
Bij mijn ronde over de finca zag ik iets nieuws in de olijfbomen. Vorig jaar heb ik geen olijven gehad maar het ziet ernaar uit dat het dit jaar wel eens zou kunnen lukken. Ik zal de groei met argusogen in de gaten houden. Maar straks eerst aan de appeltaart, kijken of Robbie en Swiffer mijn inspanningen kunnen waarderen. Als de taart is afgekoeld uiteraard. 😉
Update: na een half uurtje op laag vuur en een camper vol heerlijke geuren, heb ik het gas uit gezet en de taart op een bord gedaan om af te koelen. Ziet er goed uit, zelfs prachtig aan de onderkant. Na twee uur afkoelen heb ik de taart gesneden en de hondenbakken gevuld. Robbie moest er afblijven tot de foto was gemaakt, maar toen viel hij ook aan! Binnen een paar seconden was zijn bak leeg en daarna hielp hij even met die van Swiffer, die kalm nog met zijn eerste stukje bezig was. En ik moet eerlijk zeggen, de taart smaakt net zo lekker als hij eruit ziet! Zonder oven en zonder recept; een masterchef in de dop 😎