Boerin Spanje

De eerste oogst

PeulenIk kan het bijna niet geloven maar vanavond eet ik van mijn eerste oogst. De peultjes die groot genoeg lijken heb ik geoogst en gewassen. Ik heb even stiekem geproefd en het verbaasd me hoe smaakvol ze zijn. Pittig, vers en knapperig. Mijn koningsmaal moet bijzonder zijn dus nadat ik de peultjes van beide uiteinden heb ontdaan en ze heb gewassen snijd ik een teen knoflook
en een ui die ik in de koekenpan met olie doe. Daarbij een gesneden gele paprika (voor de kleur), twee aardappelen en een tomaat. Ik laat alles even lekker sudderen om de aardappelen gaar te krijgen en doe er een klein blikje tonijn bij, wat zout, cayennepeper en wat kerriepoeder omdat ik van pittig houd.

Als laatste gaan de peultjes erbij, maar omdat die rauw al zo ontzettend lekker zijn, laat ik ze alleen de kruiden even in zich opnemen in de pan. Dan alles op een bord en… De foto kan nooit vertellen hoe heerlijk ik gegeten heb, en eigenlijk kan ik dat ook niet.

Eerste maaltijd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *