Boerin Spanje

De kunstroute

Omdat het leven als boerin niet alleen uit werken bestaat, heb ik de kunstroute gecreëerd.

GeraamteMijn eerste opgraving bleek een geraamte te zijn van een Lobbes Creatief. Bijna geheel intact is dit skelet uit, naar schatting 17.000 jaar voor Christus. Met de grootst mogelijke zorgvuldigheid heb ik het skelet gereconstrueerd en misschien is dit een van de hoogtepunten van de route. Zoals je kunt zien is de kop van het beest niet gevonden, maar de aanvallende houding van de botten geeft mijns inziens ook aan dat de Lobbes gestorven is terwijl hij dacht een gevecht te kunnen overleven.

VulkaanAls tweede laat ik je kennis maken met de vulkaan Nono Negro. Rond de gouden eeuw is deze vulkaan voor het laatst actief geweest en sindsdien lijkt hij door iedereen vergeten te zijn. Uiteraard dankt de vulkaan zijn naam aan het zwarte gesteente wat tot op heden niet kon worden geïdentificeerd als een bekende steensoort. Als je dichtbij de vulkaan staat ruik je de branderige lucht nog steeds.

BBQVerderop is een kookplaats gevonden van vermoedelijk de Neanderthalers. De stenen zijn op geen enkele manier met elkaar verbonden. Niets om te voorkomen dat de wind, de regen en de zon er vat op kunnen krijgen. Het rek op de kookplaats wijst op gebruik door een latere beschaving. Bij nader onderzoek  bleek dit rek uit een koelkast afkomstig. Echter is dit het enige muurtje op de kunstroute en wordt er door Robbie en Swiffer dankbaar gebruik van gemaakt. Het zijn tenslotte wel mannetjes. I rest my case.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *