Boerin Spanje

Een nieuw jaar

Allereerst de allerbeste wensen voor 2023, beste mensen. 2022 was het niet bepaald voor heel veel mensen. Ik hoef het rijtje ellende niet op te noemen, dat is dagelijks in het nieuws. 2023 kan alleen maar beter worden, daar ga ik tenminste graag van uit. 

Aan goede voornemens doe ik niet, je kunt elke dag met een verandering in je leven beginnen, daarvoor hoef je niet te wachten tot het nieuwe jaar. Ik realiseerde me na het kerstdiner bij vrienden en vooral de gezelligheid met verrukkelijk eten en heel veel wijn, dat ik wat moest veranderen. Want na al die wijn stapte ik in de auto en reed de 40 minuten naar huis. De wegen zijn hier overdag al rustig en in de nacht rijdt er helemaal niemand. Ik kwam dan ook niemand tegen, maar het feit dat ik na al die alcohol toch naar huis ging rijden, is zo verkeerd! Ik wachtte dus niet op Dry January, waarin je je alcohol gebruik een maand op pauze zet, maar begon toen mijn eigen bier en wijn op waren. Ik moet zeggen dat het me ontzettend meevalt. Ik speel zelfs met de gedachte om alcohol maar helemaal te schrappen, dat scheelt ook in de portemonnee. En die heeft het zwaar genoeg door de enorme inflatie.

En… In het kader van ‘zorg een beetje beter voor jezelf’ ben ik eind december ook weer begonnen met joggen. De laatste keer was alweer een paar jaar geleden, dus ik ben keurig aan het opbouwen gegaan. Althans, van 10 x 1 minuut ging ik naar 5 x 2 minuten en bij de derde training naar 3 x 6 minuten. Vanmorgen de stopwatch aangezet en door de mist gaan joggen om te zien hoe ver ik kwam. Ik wist wel dat ik best fit ben, ik doe veel zwaar werk op het land en wandel veel met de honden. Maar ik verbaasde mezelf met 30 minuten joggen, zonder pauze. Wow, zo trots op mezelf. 

Als jij ook bent begonnen met veranderingen in je leven, dan wens ik je heel veel succes. Denk er niet te veel over na dat je iets mist wat je zo vertrouwd was, maar zoek afleiding in fijne dingen. En hou gewoon vol, dat klinkt simpel, toch?

3 gedachtes aan “Een nieuw jaar

 1. Petra

  Jij ook veel gezondheid en geluk voor 2023.
  Ik drink al niet dus dat scheelt inderdaad enorm.
  Als ik zie wat alcohol doet bij sommigen…

  Maar ik houdt het liever bij wandelen, yoga, spierverstevigende oefeningen want hardlopen veroorzaakt al snel blessures.

  En ik eet vrij gezond, zo weinig mogelijk toetjes en minder vlees. Geen snoep, taart etc.
  Ook voor de bloeddruk etc.

  Maar toch geniet ik enorm en mis ik niets naar mijn idee.

  Als iedereen geniet op zijn eigen manier is het goed toch?

 2. Thea

  Voor jou ook de beste wensen voor 2023! Zoals je zegt, het kan alleen maar beter worden!
  Drinken doe ik bijna nooit. Mijn lievelingsdrankje is water!! Hihi….

  Ik hoop wel dat het weer een beetje beter zal worden, de komende tijd! We hebben zo veel regen hier! Niet zo leuk! Maar wat doe je er aan?
  Dikke knuffel en tot de volgende keer!

 3. Pee en Bianco

  Wij zijn jaren geleden al gestopt met drinken. Tegenwoordig, sinds we in Spanje wonen, drinken we bij het eten dan een wijntje, alleen in het weekend, en alleen als we er zin aan hebben. Verder niet.

  Dat gezegd hebbende: Ook voor jou de beste wensen voor 2023!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *