Boerin Spanje

Geduld is…. een noodzaak

Op 15 mei is de bouw van mijn casa begonnen. Zoals ik al eerder schreef was dat al bijna een jaar te laat, maar je bent geen Spanjaard als je dat een probleem vindt. De architect had gezegd dat de bouw wel 3 maanden kon gaan duren. Ik vond dat wat lang. Het is een huisje van 5 x 8 meter, gemeten aan de buitenkant. 3 maanden leek me een hele ruime schatting, wat niet erg is want dan kan het alleen maar meevallen. De eerste weken ging het super snel en groeide een gat in de grond (voor de fundering) uit naar 4 echte muren.

Eind juni ben ik onverwachts naar Nederland gegaan omdat mijn moeder overleed. Tot die dag had ik iedere dag foto’s van de bouw gemaakt en een dagboekje bijgehouden over de vorderingen. Toen ik 5 weken later terugkwam in Spanje, was er niet erg veel gebeurd. Waarschijnlijk heeft de aannemer gewoon iedere dag in de bloedhitte gewerkt, maar zonder personeel gaat het gewoon niet erg snel. Daarna was hij vele dagen afwezig omdat eerst zijn auto het begaf en hij afhankelijk was van een goede buur. Die wilde zijn auto natuurlijk niet 5 dagen uitlenen. En daarna werd de moeder van de aannemer opgenomen in het ziekenhuis en was er geen oppas meer voor zijn dochtertje. Halleluja…. dat betekende dat hij zeker 4 weken lang maar 2 dagen kwam werken aan het huis. De oorspronkelijke opleveringsdatum van 15 augustus ging gewoon voorbij.

Nu is het 22 september en nog steeds is het huis niet af. Er moeten nog stenen gemetseld tegen de twee zijkanten en de achterkant (wat vreselijk zwaar werk is). De kozijnen en deuren moeten worden geplaatst. En dan moet er aan de binnenkant nog worden gewerkt. Maar de voorkant is klaar! Er is zelfs gevoegd zodat ik een beeld heb van hoe alles wordt. En dat is mooi! Daniel, mijn aannemer, werkt hard en is secuur. Bij iedere steen die hij plaats, meet hij of de afstand wel juist is. En hij is trots op zijn werk want hij heeft zijn profielfoto op whatsapp gewijzigd. Eerst was het zijn dochtertje. Nu is het de voorkant van mijn huis. Need I say more. Ja… want nu de herfst is begonnen wil ik gewoon in mijn huis wonen. De nachten worden al kouder en ik kan de camper niet meer zien 😕. Hopelijk kan ik eind oktober verhuizen. Ik zie mezelf al lekker op de bank voor de haard liggen. Kopje koffie en de hondjes erbij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *