Boerin Spanje

Grote schoonmaak

Tent Na de heftige regenbuien die mijn finca hebben geteisterd en mij en de honden hebben gedwongen om in de camper te blijven, is eindelijk de zon weer gaan schijnen. En dat heeft tot gevolg dat er schoongemaakt moet worden. Acht modderige dierenpootjes en mijn voeten met klodders drab lopen allemaal de camper in en uit. Zandgrond is leuk, maar niet na fikse regen. Want zand wordt modder en dat droogt op en wordt stof. Veel stof. Dus zit er niets anders op dan de hele camper leeg te halen en uit te soppen.

Alle handdoeken die we hebben gebruikt om de schade van de klei zoveel mogelijk te beperken, moeten nu gewassen worden. Op de hand want een mooie machine die het doet is er niet. WaslijnTwaalf badlakens plus natuurlijk de gewone was, dat is een hele klus, maar als het dan lekker in de zon en de zachte wind hangt is het wel even genieten.

De tent waar we al weken in slapen is ondergelopen en moet ook leeg en schoon. De afgelopen nachten sliep ik met de hondjes naast me in de camper omdat de tent vanwege de plassen onbereikbaar was. De lekkage van het grote raam in de alkoof is groter geworden. Door de langdurige droogte was ik zelfs vergeten dat het lekte. Nu moet ik er echt wat aan doen om verdere waterschade te beperken. Maar eerst de schoonmaak van alles wat los en vast zit. Ik ben liever boerin, maar stiekem vind ik het super om met een sopje en een doekje alles weer ‘nieuw’ te maken.

HondjesEn de honden? Die liggen loom te kijken of ik het allemaal wel goed doe.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *