Boerin Spanje

Mambo

Ik weet niet wat er de afgelopen tijd allemaal mis is gegaan met mijn huisdieren, maar veel is het wel. Daarom alweer een schrijven over de dieren, sorry voor de spam.

Alle slechte dingen komen in drieën, zeggen ze. 25 November begon het met de verdwijning van Robbie, die er gelukkig weer helemaal bovenop is gekomen en geen nare gevolgen heeft overgehouden aan zijn avontuur in de bergen.

Vrolijk nieuws op 7 december toen Mambo na anderhalf jaar weer thuis kwam. Zo blij was ik, hoewel hij schuw was geworden. Dat veranderde snel en toen wilde hij weer lekker binnen komen en tegen Robbie aan liggen. Hij wilde weer knuffelen, kwam op schoot en maakte Kiki daarmee jaloers. Maar ruzie kwam er niet van. 

Zoveel boosheid en angst toen Kiki op 24 december werd aangevallen door een roedel jachthonden. Ze was flink toegetakeld en had veel pijn. Maar ik heb goed voor de wonden gezorgd en na 2 weken was alles dicht, maar voor er weer haren op alle plekken zit, dat zal wel even duren. Ze is weer helemaal haar vrolijke zelf, maar ik weet nog niet hoe ze nu op andere honden gaat reageren.

Op 9 januari zag ik Mambo voor het laatst. Hij had een paar keer in huis overgegeven, dronk de hele maand al heel erg veel water, maar at al die tijd goed. Ik dacht dat hij weer de wereld in was getrokken tot Kiki 2 dagen later ging staan blaffen bij een smalle grot. De eerste keer dat ik erin keek zag ik niets anders dan een donker gat. De tweede keer zag ik een oog glinsteren en wist meteen hoe laat het was. Mambo lag in de grot en was dood. Ik heb de honden thuis gebracht en probeerde Mambo uit de grot te krijgen, maar het was smal en hij lag diep. Uiteindelijk kon ik hem met behulp van een schep en een bezem naar buiten krijgen. Ik heb een graf voor hem gegraven en hem er voorzichtig ingelegd, met een ronde rug en zijn staart om zich heen. Zoals hij graag op de bank lag. Rust zacht, mijn lieve, lieve Mambo. Dank je wel dat je thuis bent gekomen om te sterven zodat ik niet meer op je thuiskomst hoef te wachten. 

Een gedachte aan “Mambo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *