Boerin Spanje

Mi casa

De bouw is begonnen!! Wel een klein jaar later dan ik in mijn hoofd had na het eerste gesprek met de architect in maart 2016, maar dat mag de pret niet drukken. Dat doet het in ieder geval niet. Vorige week kwam er een enorme graafmachine de finca op met aan de voorkant een grote graver en aan de achterkant een kleine. In nauwelijks twee uur tijd heeft hij de plek voor de fundering uitgegraven, het enorme gat voor de scepictank gegraven inclusief de geul voor de leiding van het huis naar de tank, die een terras/verdieping lager staat dan het huis. Ook heeft hij een oplopend pad naar een volgend terras vlakker gemaakt. Later begreep ik dat dat voor de vrachtwagens was.

En vrachtwagens zijn er gekomen. De ene bracht zand met stenen voor de eerste fundering. Wel twee keer zoveel als nodig was, maar daar kan ik dan weer mee aan de gang om het grind eruit te zeven voor het maken van de paden. Een bereklus maar zuiver handwerk en ik heb geen haast. Een andere vrachtwagen kwam de enorme stenen brengen die op maat zullen worden gezaagd voor de uiteindelijke buitenkant van het huis. Dat duurt nog even. Een vrachtwagen kwam de metalen stangen brengen die het latere beton gewapend moeten maken. En nadat al dat metaal door mijn Spaanse aannemer op vakkundige wijze op de aangestampte steen/zandgrond was opgebouwd in twee lagen, kwam er een betonwagen om te storten.

Het is ontzettend mooi om te zien hoe je huisje langzaam iets wordt. Want toen het beton droog was kwam er een vrachtwagen met metselzand en een hele, hele grote vrachtwagen met materiaal. Pallets vol met stenen voor de muur, een pallet vol cementzakken, een enorme zak met grindstenen, betonbalken. Als je weet hoe slecht de “weg” naar de finca is, kun je je niet voorstellen dat zo’n wagen de 3 kilometer heeft kunnen rijden.

En nu is er twee weken gewerkt en staat er al een beetje een huis met gaten voor de deuren en de ramen en een hoogte van 1.80 meter. Het is fantastisch om in mijn casa te kunnen lopen; tot nu toe waren het alleen plannen geweest, maar nu wordt het steeds echter. Robbie en Swiffer zijn het huis al aan het inwijden door de muren te bevochtigen. Hun huis, dat is wel duidelijk. Met een beetje geluk mag ik er over een maand of 2 ook wonen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *