Boerin Spanje

Onder 0

Oei, het is wel weer even schrikken. De nachten zijn hier kouder dan nu in Nederland. De laagste temperatuur die ik gemeten heb was minus 6 graden. Dat is uiteraard buiten, maar in de camper is het dan 1 miezerig graadje boven 0. Ik raad het je niet aan te proberen hoe koud dat is. Ik slaap met een dikke pyjama aan, 2 paar sokken, een muts op en ook nog een sjaal om. Het ziet er niet uit maar de honden zijn nog niet gillend weggerend. Mijn neus is gedurende de nacht regelmatig bevroren dus kruip ik ook nog diep onder het dubbele dekbed. Ook Robbie heeft last van de kou. Rond een uur of 4 in de ochtend begint hij te janken. Dan klim ik uit de alkoof en leg de deken weer over hem heen. Dat doe ik ook als we gaan slapen, maar als hij in de nacht beweegt is hij zijn warme deken natuurlijk zomaar kwijt. Misschien een goed idee om hem te leren hoe hij zichzelf ’s nachts kan bedekken. Tot die tijd ben ik de pineut, maar ik doe het met liefde. Swiffer kan een stuk beter tegen de kou, maar die heeft dan ook meer haar, langer haar en het is nog een dubbele vacht ook.

Voorlopig lijkt het er nog niet op dat het huis voor de winter klaar is, dus het is weer een winter afzien in de camper. Gelukkig heb ik de ervaringen van vorig jaar dus tot nu toe gaat het allemaal best goed.

Er is pas geleden een vriend van de aannemer langs geweest die mijn olijven wel wil gaan plukken. Van de 118 bomen die er op mijjn finca staan heeft ongeveer de helft opbrengst. Niet allemaal evenveel, maar voor hem blijkbaar genoeg voor een leuke  bijverdienste. We hebben afgesproken dat hij ze mag oogsten als ik 1/3 van de opbrengst in olie krijg “uitbetaald”. Was hij het helemaal mee eens. Olie van mijn eigen grond, hoe fantastisch is dat? Nog een maandje wachten, dan kan ik proeven wat de Spaanse zon voor goeds heeft gedaan met mijn olijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *