Boerin Spanje

Ontstoken ogen

Ontstoken ogenZolang de zon schijnt en alles lekker op rolletjes loopt, denk je er geen moment aan. Maar dan krijgt zowel Robbie als Swiffer op dezelfde dag ontstoken ogen. Vooral Swiffer zijn ogen zijn gevoelig omdat die bol zijn. Met lauw, gekookt water een paar keer per dag de ogen even deppen en ze hebben weer een koekje verdient. Robbie was na twee dagen van zijn lodderige ogen af maar Swiffer begon tegen dingen aan te lopen. Ook kwam er een waas op zijn oog.

Tijd voor de dierenarts om er een blik op te werpen, figuurlijk natuurlijk. Een echte conversatie was niet mogelijk met mijn gebrekkige Spaans en zijn onkunde van het Engels. Maar hij bekeek Swif zijn oog uitgebreid. Vroeg naar eetlust, dorst en diaree. De eerste twee heeft Swif wel, de derde gelukkig niet. Temperatuur gemeten, geen koorts hoewel hij in het weekend bij 35 graden onder een deken nog hevig lag te rillen. Pillen voor 10 dagen mee en bij de apotheek langs voor oogzalf en druppels, jawel de mensenapotheek. De zalf hadden ze wel maar de druppels moesten gemaakt worden en dat zou drie dagen duren. Drie dagen, dan kan Swif wel echt blind zijn! Maar geen keus dus.

Ontstoken ogen 2Donderdag weer naar de stad voor controle (en weer een spuit) bij de dierenarts die niet echt verandering constateerde. Hij maakte een mooie tekening van het oog voor me en had het over glaucoom. Ik moest thuis maar even opzoeken wat dat is. Als ik de druppels eenmaal had zou het volgens hem snel beter worden. De druppels gehaald en meteen gebruikt toen ik terug bij de camper was. Als ik gedacht had dat Swiffer meteen alles weer kon zien kwam ik van de koude kermis thuis, hij was zo blij dat hij weer thuis was dat hij in zijn enthousiasme hard tegen de stoel aan botste, tot piepens toe. Alles wat recht voor hem is ziet hij gewoon niet. En met één oog kun je ook al geen diepte in schatten dus zelfs als hij mijn voeten volgt loopt hij af en toe nog tegen me aan. Het is echt zo zielig hoe mijn kleine mannetje aarzelend rondloopt maar vooral ook heel erg veel slaapt (het liefste op schoot), wat hij nooit eerder heeft gedaan.

Maandag weer naar de dierenarts voor controle, hopelijk hebben de druppels, pillen en de zalf dan wel hun werk gedaan want het internet vertelde me dat 50% van de honden met glaucoom blind worden…

Een gedachte aan “Ontstoken ogen

 1. Mart

  Oops,
  Dat is minder ik hoop voor hem dat het goedkomt en dat hij straks weer kan zien.

  Vreselijk voor je dit, wij wensen je sterkte.
  Hou ons op de hoogte

  Groetjes
  Mart & Carin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *