Boerin Spanje

Welkom, leuk dat je er bent.

Begin 2016 heb ik het roer omgegooid en heb ik mijn huis in Nederland verruilt voor een boerderij in Spanje. Geen huis, geen elektra en geen stromend water. Geen bad, geen televisie en geen maandelijkse afschrijvingen van mijn rekening. Ik probeer een zelfvoorzienend bestaan op te bouwen op een olijfboomgaard. Op mijn blog houd ik bij hoe het mij en mijn twee honden vergaat in het Spaanse binnenland.

Met andere woorden, hier kun je de belevenissen lezen van een secretaresse die boerin wil worden.

26 oktober 2022


Robbie

Joepie, ik mag weer wat schrijven. Weet je dat we echt een hele lange zomer hebben? Ik weet niet eens meer wat kou is. Nu is het eind oktober en nog steeds 25 graden. De hele dag lekker in de zon liggen genieten, het leven is geen hondenleven hoor.
Inmiddels ben ik 11 jaar oud en merk dat ook wel aan mijn botten. De lange wandelingen vind ik op het moment wel fijn, maar daarna heb ik best veel spierpijn. In de auto springen is dan lastig, maar gelukkig helpt mijn Mensje me en tilt mijn achterkant op.

Er is de afgelopen jaren wel het een en ander gebeurd. Swiffer werd op een dag niet meer wakker en ook Clooney kwam opeens niet meer terug. Ik was een jaar lang helemaal alleen met mijn Mensje, we waren beiden erg verdrietig, en toen kwam mijn kleine zusje Kiki. Ze was 8 maanden oud en verschrikkelijk druk. Ze moest veeeeel leren, maar ik ben geduldig en heb overwicht, dus dat kwam goed. Inmiddels heeft ze haar 2e verjaardag alweer gevierd en is ze schattig.

Vergeet ik toch bijna te vertellen dat er ook een ander diersoort in huis is. Een zwart ding wat niet kan blaffen. Kiki vindt hem leuk, ik vind het prima dat hij er is, maar ben niet zo dol op die nagels van hem. Mambo de kat komt en gaat wanneer hij wil, zou ik misschien ook wel doen als ik losliep de hele dag.


Kiki

Hallo, ik ben Kiki en ik ben 2 jaar. Ik woon nu anderhalf jaar bij Robbie, Mambo en ons Mensje. Het is hier super mega gaaf. We hebben een hele grote tuin en ik houd alles prima in de gaten. Mijn broer Robbie is al een beetje oud, dus help ik hem met waken. Nou ja, eigenlijk waakt hij en doe ik met hem mee. Ik vind het leuk als er visite is, omdat iedereen mij ook leuk vindt. Ik krijg veel aaitjes, lachjes en hoewel ik niet zo goed luister, krijg ik best vaak een extra koekje. Mijn Mensje is ermee bezig om me te laten luisteren, maar ik luister alleen als ik zin heb. He, ik ben gewoon een puber!!

Mambo de kat is mijn beste vriend. We zijn vlak na elkaar hier komen wonen en we zijn even groot en even oud. We gaan samen op jacht, halen kattenkwaad uit en stoeien veel. Maar samen slapen is ook heerlijk.

Van Robbie leer ik heel erg veel dingen en ik vind het fijn om een grote broer te hebben met zoveel geduld. Ik mag lekker tegen hem aan liggen, ik ga zitten als hij dat doet, ik volg hem tijdens de wandelingen en hij is mijn steun en toeverlaat als ik het even niet meer weet.


Mambo

Hallo mensen, ik ben Mambo de kat, ik ben 2 jaar en woon hier al anderhalf jaar. Ik begreep van mijn Mensje dat ze eerst een andere kat had, Alaska. Die heb ik nooit gezien, maar het schijnt een meisje geweest te zijn. Ik ben dol op meisjes. Misschien hou ik daarom zoveel van Kiki, hoewel ze een slechte jager is. Muizen kan ze niet vangen, maar eten wil ze ze wel. In de boom klimmen kan ze ook niet, eigenlijk is ze best een beetje nutteloos. Maar ze is wel mijn tweelingzus, dus mag ze blijven.

Ik ga graag op pad. Soms ben ik er weken niet. Het is me zelfs gelukt om 6 maanden weg te blijven. Wat ik allemaal uitspook is mijn geheim. Het is in ieder geval wel heel fijn dat Robbie, Kiki en vooral mijn Mensje heel blij zijn als ik weer terug ben. Dan krijg ik weer eten, mag ik slapen op het bed, word ik geknuffeld en in de watten gelegd. Miauwwwww.

 

Archief 26 februari 2019


Robbie

Eindelijk mogen wij dan weer eens wat schrijven. Ons mensje zegt dat het een beetje feest is vandaag, omdat we hier nu 3 jaar wonen. Voor mij is het gewoon een dag als alle andere, hoor. Hoewel ik vanavond wel een extra lekkere maaltijd verwacht, dat doet ons mensje altijd als er iets te vieren is. Er is in de afgelopen tijd best veel anders geworden. In plaats van in de camper wonen we nu in een huis bijvoorbeeld. Veel fijner, meer ruimte. Dat moet ook wel, want ik heb er een broertje bij gekregen. Een druktemaker is het, maar meestal kan ik er wel tegen en blijf geduldig. Ik ben nog steeds de baas, maar ben eigenlijk een beetje een softie geworden omdat ik hem als mijn zoon zie. In april word ik 8 jaar en ben zo fit als een puber. We gaan elke dag een lange wandeling maken in de omgeving, zodat ik lekker los kan rennen en samen met Clooney op jacht kan. Hij is veel sneller dan ik, maar ook hij heeft nog nooit een konijn of iets anders gevangen. Bij ons huis moet ik vast liggen, wat ik nogal vreemd vind. Ik denk dat het komt omdat ik steeds ruzie wil maken met Timmy, de hond van de buren. Vinden onze mensjes niet leuk. Maar ik moet toch laten zien dat ik de chef van de omgeving ben?


Swiffer

Hoi allemaal, daar ben ik weer. Het is hier nog steeds heel erg fijn. Ik ben helemaal gewend aan de bergen, de rust en de zingende vogels. Mij stoort helemaal niets. Ik ben in januari 8 jaar geworden. Soms zou ik best mee willen rennen als mijn broers er vandoor gaan, maar ze gaan zooooo snel. En het is ook slimmer om bij mijn mensje te blijven; die anderen lopen vast wel 5 keer meer dan ik. En ik loop meer dan genoeg. Vorige week was ik in een baldadige bui en ging mijn neusje achterna, in plaats van mijn mensje. Had ik nog nooit eerder gedaan, dus het was superspannend. Alleen vonden de anderen het niet zo grappig dat ik pas na een half uur tevoorschijn kwam. Ze hebben gewoon geen humor, dat stel. Mijn mensje was niet boos, maar wel bang, denk ik. Er vliegen roofvogels rond en ik ben niet zo groot. Maar mijn mensje moet maar begrijpen dat ik ook een hond ben met instincten.


Clooney

Hallo allemaal. Ik heb me nog niet aan jullie voorgesteld. Mijn naam is Clooney en op de eerste dag van de lente vier ik mijn eerste verjaardag. Ik was pas vier weken oud toen ze me bij mijn moeder weghaalden, dus ik heb wel een basis gemist. Gelukkig heb ik 2 grote broers waarvan ik alles heb geleerd wat belangrijk is. Maar sommige dingen blijf ik raar vinden. Zoals dat mijn broers de hele dag kunnen slapen bijvoorbeeld. De enige beweging die ze na een wandeling krijgen is een loopje van de zon naar de schaduw. Luilakken. Ik hoef gelukkig niet vast te liggen zoals Robbie. Niet dat ik er niet vandoor ga hoor. Ik ren graag door de omgeving, maar ga nooit naar de buren. En dat vindt mijn mensje blijkbaar in orde. Ik wil het liefste de hele dag rondrennen, maar soms is het best al warm hier en krijg ik snel dorst en ga ik naar huis. En dan is liggen naast mijn broers ook wel heel erg fijn.


Archief 20 april 2016


Robbie

Robbie

Ik ben de grootste van de twee honden, dus ik vind dat ik als eerste het woord mag doen. Hallo, mijn naam is Robbie en ik ben een kruising van een Rhodesian Ridgeback en een Mechelse herder. Ik ben vijf jaar en vier jaar geleden heeft mijn Mensje mij uit het asiel gehaald en mee naar huis genomen. Ik was toen heel mager en bang en niemand wist waar ik vandaan kwam omdat mijn vorige Mensje me aan een boom had gebonden toen hij me niet meer wilde.

Langzaam aan heb ik vertrouwen gekregen in het leven en nu vergeet ik gelukkig vaak wat er vroeger met me is gebeurd. Hoewel ik best nog bang kan zijn als er bijvoorbeeld een man zomaar recht op me af loopt of als er iemand naar me toe komt met iets in zijn handen. En rood vind ik geen fijne kleur. Mijn Mensje vindt mij een lieve, gezellige knuffel met een klein hartje, maar andere mensen vinden me niet meteen aardig omdat ik nogal hard kan blaffen. Sinds we hier in Spanje wonen is dat niet erg want de buren wonen heel ver weg. Ik vind het fijn hier, ik heb zelfs nog nooit zo’n grote tuin gezien. Ik bewaak het allemaal zodat ons niets kan overkomen. Maar soms wil ik ook gewoon lekker op mijn kleedje in de zon liggen en kan alles me gestolen worden.


Swiffer

Swiffer

Hallo, mijn naam is Swiffer en ik ben ook vijf jaar, maar ik ben wel de oudste. Ik ben een shih tzu en ben nu twee jaar de broer van Robbie. Hij wil altijd graag de baas zijn en dat vind ik prima. Omdat ik zo klein ben, vindt iedereen mij een schatje. En eigenlijk ben ik dat ook. Ik zit graag op schoot en als mijn Mensje de dagelijkse teken controle doet, ga ik met alle liefde op mijn rug liggen en spin ik als een kat. Hier in Spanje help ik Robbie met het bewaken van de finca, maar mijn Mensje vindt het niet goed dat ik (heel schel en hard) blaf en dan moet ik altijd bij haar komen. Vind ik ook niet erg want dan krijg ik een aai of mag ik op schoot terwijl Robbie maar aan het werk is. Wie is er dan slim, nou?

Wat ik hier wel jammer vind is dat de bergen zo hoog zijn. Robbie en mijn Mensje gaan met grote passen omhoog maar mijn pootjes zijn heel kort. Ik klaag niet hoor, dat zit absoluut niet in mijn aard, maar het zou af en toe wel fijn zijn als er iemand was die begrijpt hoe het is om 10 cm boven de grond te moeten leven…