Boerin Spanje

Socialisatie van Clooney

Pup Clooney is nu 8 weken oud en de afgelopen weken ben ik al bezig geweest om hem kennis te laten maken met de wereld. Lekker zwemmen bij het meer, wandelen in het dorp, mee in de auto. Eerst op schoot tijdens het rijden, wat best kan omdat de wegen hier het niet mogelijk maken om hard te rijden. Maar sinds een paar dagen moet hij in de bench met Robbie en Swiffer als we op pad gaan. Niet fijn blijkbaar, want er was wat plas op het kleed en ook wat overgeef. Maar we moeten door, Clooney kent de halve wereld nog niet.

Dus vandaag naar de grote stad gegaan, Zaragoza. Dat is een heel eind rijden, maar bij aankomst was de bench droog en onderweg waren er geen ruzies tussen de honden. We hebben in het winkelcentrum gelopen, hebben veel mensen gezien, zijn 3x met de lift geweest, hebben spuitende fonteinen bewonderd, maar Clooney blijft vooral wat bang voor mensen. Het zijn er veel in een stad en ze zijn groot ook. Bij de tweede wandeling door het centrum was hij al rustiger en nadat een Spaanse dame helemaal op de grond ging zitten om alle 3 de honden te knuffelen, wilde Clooney een knuffel van iedereen die hij zag. In ieder geval weet hij dan dat mensen veilig zijn. En omdat ik geleerd heb het nuttige met het aangename te combineren, shop ik tussen de wandelingen met de honden.

Laminaat voor de zolder/slaapkamer en een achterwand voor de keuken. Nog wat gereedschap en lak voor al het hout. Allemaal gelukt terwijl de honden uitrusten van de zon en de indrukken, in de parkeergarage van Ikea. Want parkeren in een zonnig 28 graden met 3 honden in de auto, dat kan natuurlijk niet. In de parkeergarage zijn ze uit de zon, veilig en hebben ze nog muziek ook, verzorgd door Ikea. Een hondenleven. Maar ze genieten er volop van. Want thuis wacht de ruimte, de schone lucht, de rust en vooral hun eten. En eten, daar doen mijn 3 mannetjes alles voor. Clooney is met zijn 8 weken al groter dan Swiffer. Misschien moet ik hem geen eten meer geven. Om te voorkomen dat hij groter wordt dan Robbie, haha.

Morgen een rustdag voor de honden, en overmorgen nieuwe uitdagingen voor Clooney. Life is beautiful.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *