Boerin Spanje

Temperatuur

Hoewel het al 20 november is, voelt het hier alsof de herfst net is begonnen. De blaadjes verkleuren, vallen en trakteren me op een prachtig kleurenpalet. Ik zou willen dat ik kon schilderen om dat vast te leggen, zo prachtig. De dagen zijn warm en zonnig maar de nachten worden al fris. 6 graden is geen uitzondering voor de vroege ochtend, terwijl het overdag nog rond de 20 graden is. En als je in de zon en uit de wind zit, voelt het gewoon als voorjaar. 

Ik ben compleet verslaafd geworden aan de zon. Vroeger in Nederland vond ik de zon wel fijn, maar als hij scheen kon ik me nog wel eens verstoppen in de schaduw. Met lichtblond haar en een bleke huid lagen de sproeten al snel op de loer. En als kind wil je geen sproeten. Om nog maar niet te spreken over het verbranden van je huid, want dat gebeurde altijd! En dan vervellen en net zo wit zijn als voor een zonnebad. Hopeloos.

Inmiddels is dat wel veranderd. De zon zorgt nu voor een bruine huid, ik verbrand niet meer en geniet volop van de warme stralen. Sterker nog, als de zon niet schijnt ben ik een beetje in de war. Ik ben geen type om in de zon te gaan liggen of om stranden te bezoeken voor de verkleuring, maar met het werk op de finca en de pauzes in de schaduw,  voel ik me goed. 

Echter, nu komt de winter er weer aan. De kachel is al een paar keer aan geweest en Robbie wil weer onder het dekbed liggen tijdens de frisse nachten. Lekker dicht tegen me aan, net als Kiki die zelfs de hele zomer onder de (lege) dekbedhoes heeft gelegen. Ik heb genoeg hout op voorraad, maar het verbranden zal snel gaan de komende maanden. Om eerlijk te zijn kan ik niet wachten tot het maart/april is en de zon weer genoeg warmte geeft om in een shirtje buiten te kunnen werken op de finca. Winter in Spanje is ook gewoon winter.Ā 

Een gedachte aan “Temperatuur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *