Boerin Spanje

Uitbreiding van de moestuin

Terwijl het bij jullie koud is en zelfs nu nog (eind april) de hagel en natte sneeuw uit de lucht vallen, is het hier zonnig, droog en warm. Precies zoals het hoort te zijn, vind ik persoonlijk. Het is daarom tijd om de moestuin uit te breiden. Vanwege het warme weer kunnen hier de zaadjes natuurlijk eerder de grond in dan in Nederland. Nu weet ik niet echt precies wat ik aan het doen ben, maar ik weet wel dat ik eerst de enorme hoeveelheid onkruid moet verwijderen. Dat is al flink bikkelen. Daarna maak ik de moestuin twee keer zo groot tot hij ongeveer 60m2 wordt.

MoestuinIk maak diverse goten in de keiharde grond, maar ik klaag niet hoor, de zon staat in mijn nek te branden en het is heerlijk wroeten in de tuin. Ik plant aardappelen, uien, wortelen, watermeloen, prei en sperziebonen. Voor laatstgenoemde moest ik een ondersteuning maken en gelukkig heb ik weken geleden al eens ergens bamboe weggehaald terwijl ik onderweg een plaspauze moest inlassen. De bamboe komt prima van pas nu, hoewel het geheel niet al te stevig staat. Rond elke stok plant ik vijf zaadjes, conform de gebruiksaanwijzing, en ik geef alles een flinke hoeveelheid water. En als ik dan de boel een beetje heb aangeharkt, ben ik eigenlijk heel trots op mezelf.

Morgen neem ik een dagje vrij; dan vier ik Koningsdag met een lekker wijntje. Niet uit eigen tuin, maar wie weet gaat dat nog komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *