Boerin Spanje

Vroege hittegolf

Het is pas juni en al een tijdje boven de 35 graden. Dat is erg heet in de schaduw, maar bloedje heet in de zon. Ook de nachten zijn rond de 25 graden, dus slapen is een probleempje geworden. In het huis is het niet meer onder de 25 graden te krijgen, ik heb uiteraard geen airco of andere stroom verslindende oplossingen tegen de hitte. Ik heb een ventilator en dat is al erg fijn, wat wind tegen je aan. De honden wilden er eerst niets van weten, maar inmiddels mag ik opschuiven omdat zij graag de wind willen voelen.

Ook de dag en nacht zijn inmiddels anders. Half 6 opstaan en dan aan de gang op het land. De honden vinden het dan ook nog lekker in de schaduw. Om 12 uur sluit ik de ramen, deuren en luiken en doe het licht in huis aan. Tot die tijd heb ik lekker gewerkt op het land en is vooral Kiki weer een heleboel energie kwijt. We doen samen een siësta, zoals dat ook hoort in Spanje. Om half 4 moeten de honden echt weer plassen, maar dat gaat dan ook supersnel. Vanwege de hitte willen ze niets liever dan weer heel snel naar binnen. Eten willen ze ook niet echt veel, wel drinken, gelukkig.

Dus, ondanks de hitte, de slapeloze nachten en de opsluiting in het huis vanaf de middag, is het heerlijk. Ik klaag niet over de warmte, hoewel…. Als ik de honden zo zie hijgen gaat het me wel aan het hart. En het is nog niet eens zomer. 

2 gedachtes aan “Vroege hittegolf

 1. Thea

  Nee, dat lijkt me echt niet lekker! Te koud is niet fijn, maar te warm ook niet!! Hoe ver ben je met je landje?
  Best wel benieuwd naar.

  Liefs Thea♥

  1. Elysee Bericht auteur

   Hallo Thea,

   Inmiddels zitten we hier in de 2e hittegolf, maar zelfs dat begint te wennen.

   Werken aan het land gaat lekker. Elke dag half 6 op en een paar uur hard aan de gang voordat het te warm wordt. Ik doe altijd alles tegelijk, dus ben met het egaliseren van de oprijlaan bezig (klinkt chique maar is gewoon een zandpad wat door de regen steeds hobbeliger wordt, wat voor mij en de auto niet fijn is), en met het maken van een terrasvloer en met het onkruidvrij maken… Veel te veel voor twee handjes, maar heerlijk om te doen en ik heb geen haast.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *