Boerin Spanje

Werk aan de winkel

Het is februari en dat betekent dat de olijfbomen gesnoeid moeten worden. Alle nieuwe aanwas op en rondom de stam kan verwijderd worden. Een bereklus, maar de zon schijnt al twee dagen volop, dus in korte broek en bikinitop aan de slag. Met 118 bomen duurt het wel even, maar ik heb natuurlijk de tijd. Ook om ondertussen de takken en resterend onkruid te verbranden. Dat kan, want na vele dagen storm is het vrijwel windstil.

Mijn grond bestaat uit diverse terrassen waarop de olijfbomen staan, dus werken per terras is overzichtelijk prettig. Nadeel is dat het meer dan een werkdag duurt en op een gegeven moment mijn rug aangeeft dat het genoeg is geweest. Ik ben ook de jongste niet meer. Voordeel is dat ik nu al een kleurtje heb door de zon. Dat kun je in Nederland vast niet zeggen, begin februari. Tenzij je natuurlijk met vakantie bent geweest. Het is hard werken, maar volop genieten en geen moment saai. En als ik dan na het werk met een koud biertje geniet van mijn arbeid, dan is het leven zo wondermooi.

Morgen niet volop zon, maar bewolkt. Geeft niet, met een shirt en lange broek kan het werk ook prima worden gedaan. Ik moet alleen de honden niet verwaarlozen, maar tot nu toe klagen ze nog niet 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *